Máté Mária Alexandra vagyok, harmadéves tanító szakos hallgató.
Fontosnak tartom, hogy egy adott közösségben mindenki megtalálja a neki megfelelő pozíciót és minél aktívabban vegyen részt a közösség életében. Éppen ezért jelentkeztem már első évesként az Esztergomi Bizottságba. Az előző évtől kezdve veszek részt a Tutor  Programban, korábban tutorként, jelenleg tutor- koordinátorként segédkezem. A 2016/2017-es tanév őszi félévében választottak meg az Esztergomi Bizottság referensének, majd ugyanezen év tavaszi félévében a bizottság vezetőjének. 

Az esztergomi képzési helyszínre a családias légkör jellemző, részt veszünk a város által szervezett ünnepségeken, a környező iskolákban és óvodákban végezzük gyakorlatainkat, segítjük az intézmények munkáját. Havonta rendezett Kvíz Kedd eseményünkön csapatépítő játékokkal, közös énekléssel tartjuk fenn ezt a légkört, nagyon örülünk, amikor a külföldi, vagy budapesti, piliscsabai hallgatók is részt vesznek az eseményen. A Vitéz János Kollégiumban rendszeresen szervezünk kollégiumi esteket, süteménysütő versenyeket, főzőversenyeket.

Pontosan egy éve határoztuk el, hogy visszahozunk egy régi hagyományt Esztergomba, a tavaszi félév végén tartott Vitéz Bálon az elsősöktől a végzősökig, volt hallgatók és oktatóink is ellátogattak. Idén szeretnénk, ha Budapestről és Piliscsabáról is érkeznének hallgatók, szeretnénk Benneteket megismerni, hiszen mind egy közösségbe tartozunk.