csütörtök, 01 szeptember 2016 11:40

Erasmus Mentorprogram

A Külügyi Bizottság a Hallgatói Önkormányzaton belül elhelyezkedő, egyben az egyetem Nemzetközi Osztályával együttműködő bizottság. A mentorok és tagok, élükön a bizottság vezetőjével és két referensével a Magyarországra, azon belül is egyetemünkre érkező külföldi hallgatókkal foglalkoznak. 

Egy mentor félévente általában 2-6 erasmusos diákkal foglalkozik; ideutazásuk előtt felveszik emailben a kapcsolatot kiválasztott mentoráltjukkal, segítik őket a szálláskeresésben, majd érkezésükkor adminisztratív -és tanulmányi ügyeiket is igyekeznek megkönnyíteni. Mindennek persze kötetlenebb és szórakoztatóbb oldala is van! Programok, rendezvények, utazások szervezése is heti/havi szintű feladatuk. A hétköznapokban a mentorok már barátként kezelik az ideutazó tanulókat, miközben folyamatosan segítik és megkönnyíti itteni életüket. 

 

 

A Külügyi Bizottság állandó programjai: 

  • Youth Language Bar (Nyitott; lehetőség a nyelvgyakorlásra, kötetlen keretek között)
  • Hétköznapi bulik a Budapest Buddiessal kollaborálva (Nyitott; pl. Nation’s Night, Warm UP!, stb.)
  • 2 napos kirándulások (Zárt; csak a Külügy tagjai + Erasmusosok számára) 
  • International Week (Zárt; csak a Külügy tagjai + Erasmusosok számára)
  • Szombati kirándulások, budapesti programok (Nyitott; heti-két heti rendszerességgel)

 

Hogyan léphetsz be?
 Jelentkezhetsz bármelyik Külügyes tagnál, ők pedig továbbítják a bizottság vezetőjének. Írd le egy motivációs levélben mit tanulsz, milyen nyelvet/nyelveket beszélsz, miért szeretnél belépni és bármit amit érdemesnek találsz megemlíteni! Az első féléved elteltével addigi munkád alapján már saját mentoráltat is kaphatsz, de ez senkinek sem kötelező. A mentorok belépéskor megkapják mentori teendőik listáját, mely segítséget nyújt nekik feladataik elvégzésében.
Utazz külföldre Erasmus+ programmal! 
A nemzetközi mobilitási program lehetőséget ad arra, hogy más országban végezhesd tanulmányaidat 6 maximum 12 hónapig. A hallgatói tanulmányi – és hallgatói szakmai mobilitás egyaránt ösztöndíjat biztosít a kijutott hallgatóknak, ennek azonban meg vannak a feltételei (tanulmányi átlag, kreditek száma stb.) Minden félévben értesítőt kapsz az aktuális lehetőségekről és információkról, neptunon keresztül, de ha bármilyen felmerülő kérdésed van vagy csak érdeklődnél az elbírálási rendszerről, fogadó intézményekről, jelentkezés pontos menetéről látogasd meg a https://btk.ppke.hu/hallgatoinknak/nemzetkozi-osztaly/erasmus oldalt. 
Több mentor is már évek óta a bizottság tagja, sokunk pedig már maga is részt vehetett az Erasmus élményben. Ezeket a tapasztalatokat szívesen meg is osztják Veled, így ha felkeltettük érdeklődésed a Külügyi Bizottságban végezhető munkával vagy Erasmus+ programmal kapcsolatban, keresd őket és kérdezz bátran!
 

Read 36998 times
More in this category: « Tutor-program HÖK+ program »