csütörtök, 01 szeptember 2016 11:45

HÖK+ program

A HÖK+ elnevezésű programunk legfontosabb célkitűzése, hogy egy olyan objektív felvételi rendszert hozzunk létre, amely minden érdeklődő hallgató számára lehetőséget nyújt a Hallgatói Önkormányzat munkájához való csatlakozásra. Egy olyan többlépcsős rendszerben gondolkodunk, amely lehetőséget nyújt mind az új tagok csapatba építésére, mind a leginkább alkalmas hallgatók kiválasztására. Ahhoz azonban, hogy tényleg mindenki számára nyitott legyen a program, elengedhetetlen, hogy az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben nagyobb hangsúlyt fektessünk arra, hogy megismerhessétek a Hallgatói Önkormányzatot.

Ennek érdekében az első félévében a Hallgatói Önkormányzat vezetőit, illetve az általuk elvégzett munkát mutatjuk majd be, a második félévben pedig a felvételin, majd a gyakornoki programban bizonyíthatjátok rátermettségeteket.

Első félév: a Hallgatói Önkormányzat bemutatása

Mivel célunk, hogy minél közelebb hozzuk számotokra a Hallgatói Önkormányzatot, a szervezet formális bemutatásán túl alkalmat teremtünk arra is, hogy személyesen is megismerkedhessetek a bizottságok vezetőivel, tagjaival. A már jól ismert Kultúrbisztrók családias légkörét kihasználva lehetőséget nyújtunk arra, hogy kérdéseiteket, észrevételeiteket egy közvetlen rendezvény keretein belül osszátok meg a titeket képviselő hallgatótársaitokkal. A félév során tehát minden Kultúrbisztró előtt különböző bizottságok fognak bemutatkozni egy 30-45 perces beszélgetés keretein belül. A félév programtervezete a Kultúrbisztrókhoz igazodva a következő:

  • okt. 18. kedd: Szociális Bizottság és Gazdasági Bizottság
  • nov. 9. szerda: Tanulmányi Bizottság és Külügyi Bizottság
  • nov 16. szerda: Kommunikációs Bizottság és Rendezvényszervező Bizottság
  • dec. 7. szerda: Sport és Kulturális Bizottság és Koordinációs Bizottság

A bizottságok bemutatkozása mindig az aktuális kultúrbisztrós beszélgetés előtt egy órával, általában 18 órakor fog kezdődni. Amennyiben az előzetes programterv valamilyen okból kifolyólag változik, azt időben tudatjuk majd veletek.

 

2. félév: HÖK felvételi és gyakornoki program

A téli vizsgaidőszak után, február elején fog elindulni a felvételi, amely egy jelentkezési lap kitöltéséből, és egy motivációs beszélgetésből fog állni. A felvételin túljutott hallgatók az első félévben egyrészt a kari szintű rendezvények lebonyolításában csapatként fognak segédkezni, másrészt „gyakornokként” az általuk preferált bizottságban dolgozhatnak, így bepillantást nyerhetnek a Hallgatói Önkormányzat munkájába. A félév végén az elnökséggel és a bizottságvezetőkkel közösen értékeljük a gyakornokok teljesítményét, a legjobban teljesítő hallgatókat pedig a következő Küldöttgyűlésen hivatalosan is taggá választjuk. A program lényege, hogy egy olyan alulról nyitott szervezetet hozzunk létre, ahol a tagok kiválasztását nem a személyes kapcsolatok, hanem a szakmai kompetencia és az elvégzett munka határozza meg.

ELŐREHOZOTT JELENTKEZÉS
Bár a HÖK+ program általános felvételije a második félév elején fog indulni, néhány bizottság számára már februárban szükség lenne új, lelkes tagokra.
Ezért a Gazdasági, Szociális és Esztergomi Bizottságokba máris jelentkezhetsz!
Nincs más teendőd mint kitölteni a HÖK+ jelentkezési lapot, és elküldeni a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, november 11-ig.

Esztergomi Bizottság
Ha esztergomi képzési helyszínünkre jársz, és szívesen vennél részt a hallgatói élet alakításában, jelentkezz bátran! Az Esztergomi Bizottság komplex feladatokat lát el, a rendezvények szervezésétől egészen a tanulmányi ügyekig. Nem titkolt célunk, hogy Esztorgomot jobban integráljuk az egyetem körforgásába: így a Te ötleteidre és észrevételeidre is kíváncsiak vagyunk.

Gazdasági Bizottság
Szociális és tanulmányi ösztöndíjjal, illetve a Hallgatói Önkormányzat költségvetésével is foglalkozik a Gazdasági Bizottság. Emellett azonban a HÖK minden tevékenységét átlátja, és szoros kapcsolatban áll a többi bizottsági vezetővel is. Így ha precíz vagy, és nem riadsz vissza a csapatmunkától, épp Rád van szükségünk!

Szociális Bizottság
A szociális támogatás időszakát talán senkinek nem kell bemutatnunk. Rászoruló hallgatóinknak hatalmas segítség az ösztöndíj, így a bizottság felelősségteljes munkát kell végezzen. Ha szeretsz embrekkel foglalkozni, vagy bírod a papírmunkát, szeretettel várunk a Szociális Bizottságban. Cserébe rengeteg hálás hallgatótárs, és egy összeszokott, családias csapat vár Téged!
 

Read 18301 times Last modified on vasárnap, 30 október 2016 20:52
More in this category: « Tutor-program Gimnázium+ program »