szombat, 06 augusztus 2016 17:09

Szociális Ösztöndíj

Minden államilag támogatott, nappali tagozatos, aktív félévre bejelentkezett hallgatónak lehetősége nyílik a Rendszeres Szociális Támogatás igénybevételére.

A támogatás egy félévre biztosított havonta folyósított utalás. Ezt a Neptun Kérvények menüpontja alatt lehet kitölteni. Szociális támogatásra jogosult az a hallgató is, aki tanulmányait államilag támogatott képzési formában kezdte meg, az adott szakon, szakképzésben megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne államilag támogatott képzésben való részvételre. (Bár ez a gólyákat nem érinti).

A pályázatokat minden félévben ki kell tölteni a Neptun rendszerén keresztül, mellékelve az igazolásokat. A 2018/2019-es őszi félévben a Rendszeres Szociális Támogatás megpályázásának időszaka: 2018. szeptember 3-14. A második héten történik az önellátó hallgatók személyes elbeszélgetése. Minden elsőéves hallgató igénybe veheti az Alaptámogatást is. Ennek leadási időpontja ugyan az, mint a Rendszeres Szociális Támogatásé. A fent említett két pályázatban minden szociális helyzetre vonatkozó információt hivatalos dokumentummal kell igazolni.

A leadás feltételeiről a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzatban olvashattok.

Last modified on szombat, 01 szeptember 2018 18:40
More in this category: Tanulmányi ösztöndíj »