szombat, 06 augusztus 2016 18:27

Tanulmányi Ügyek

A HÖK Tanulmányi Bizottsága a hallgatóság és az Egyetem Tanulmányi Osztálya közötti kapcsolat fenntartásával foglalkozik. Három konkrét feladatunk a hallgatók tájékoztatása, kérdéseitek megválaszolása, és érdekeitek képviselete a kari Tanulmányi  Bizottság ülésein.

A Tanulmányi Bizottság előzetesen benyújtott kérvényeket bírál el. Ezek elsősorban a Neptun rendszerhez kötődő adminisztrációs kérdések, mint az utólagos tárgyfelvétel (ha valaki lekési a rendes időszakot), tárgyleadás (ha valaki mégsem szeretne elvégezni egy felvett kurzust), félév passziváltatása, vagy kedvezményes tanrend engedélyezése (amelyek a magánélethez kötődő váratlan, vagy problémás helyzetekben indokoltak).

A kérvényeket a HÖK tájékoztatása után a Bizottság havonta bírálja el. Fontos, hogy ehhez a Neptun rendszeren keresztül be kell fizetni az adott kérvényhez tartozó eljárási díjat.

Felmerülő kérdéseitekkel bátran forduljatok a Bizottság tagjaihoz, vagy tutorjaitokhoz!

Kérdezz-felelek

 

Mikor van vizsgaidőszak?

Minden tanév időbeosztásáról tájékozódhattok a PPKE honlapján: http://ppke.hu/uploads/articles/359656/file/2016-17-1_PPKE_idobeosztas_hallgatoknak.pdf

Ez alapján a vizsgajelentkezési időszak kezdete a BTK-n: 2016. december 7. szerda 7:00

Vizsgajelentkezési időszak vége: 2017. február 3. péntek 12:00

Ki vizsgázhat adott tárgyból?

Azok az aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók, akik eleget tettek az adott tantárgy követelményeinek (ez lehet például rendszeres óralátogatás, azaz katalógusban való részvétel), illetve aki feljelentkezett az adott tárgy vizsgaidőpontjára a Neptunon.

Mikor és hol kell a vizsgára jelentkezni?

A neptunon keresztül a vizsgát megelőző nap 12.00 óráig lehet!

Mit kell magammal vinnem egy vizsgára?

Egy olyan okiratot, ami bizonyítja személyedet (személyi igazolvány, jogosítvány), továbbá a vizsgalapot, melyet a Neptunon keresztül tudsz kinyomtatni. – A szóbeli vizsgára öltözz fel illő, csinos ruhába!

Hányszor vehetek fel egy vizsgát egy vizsgaidőszakon belül?

Kétszer. A Neptun megengedi, hogy harmadjára is felvegyél egy vizsgát, de a harmadik UV vizsgaeredményt törölni fogja a TO! (Vannak kivételek, ilyen például-a nyelvi alapvizsga, amit egy félévben csak egyszer lehet felvenni)

Hányszor vizsgázhatok díjmentesen egy tárgyból?

Egy tárgyból díjmentesen kétszer lehet vizsgára jelentkezni a képzés teljes időtartama alatt. A harmadik alkalomtól kezdve a vizsgajelentkezést ismétlővizsgadíj befizetéséhez kötik (erre vizsgajelentkezéskor, a vizsgajelentkezési feltétel nem teljesül" üzenet figyelmeztet), amelyet a Neptunon keresztül bankkártyával kell teljesíteni.

Nem tudok feljelentkezni egy vizsgaidőpontra. Mi történt?

Lehet, hogy nem feleltél meg a tárgy követelményeinek. (Ha volt katalógus, és többször hiányoztál, mint lehetett volna, a tanár megtagadja az aláírást, így abban a félévben nem vizsgázhatsz az adott tárgyból.) Ellenőrizd, hogy van-e hely a vizsgára! Ha nincs, kérhetsz emelést az adott tárgyhoz tartozó titkárságon, de nem kötelesek emelni a limitet! Egy adott tárgyból akkor vizsgázhatsz újra, ha az első és a második próbálkozás között legalább 4 nap (4x24 óra) eltelt.

Hol tudom befizetni az ismételt vizsgadíjat?

(Ha korábbi félévekben már kétszer vizsgáztál, és most a harmadik vizsgaidőpontot szeretnéd felvenni.) A Neptunon keresztül: (neptun.ppke.hu) Pénzügyek, Befizetés, Tétel kiírása, Ismételt vizsgadíj, Befizet kipipálása, Tovább, Befizet.

Mi az a CV vizsga?

A CV jelentése: csak vizsga. Ez azt jelenti, hogy egy tantárgyat úgy hirdetnek meg az adott félévben, hogy nem tartozik hozzá előadás, de vizsgát tehetsz belőle a vizsgaidőszakban. A CV vizsgát csak olyan hallgatók vehetik fel, akik egy korábbi félévben az adott tárgyhoz kapcsolódó előadást végigjárták, és az aláírást megszerezték, de vizsgajegyük nincs.

 

Last modified on szerda, 31 augusztus 2016 07:53
More in this category: Októberi TB ülés »